SPECIALITATI

Echipa noastră de specialiști in toate domeniile stomatologice

Cu totii ne dorim un zambet frumos si sanatos, dinti mai albi sau cu o forma perfecta. Estetica este acea ramura a stomatologiei care vine in intampinarea pacientilor cu solutii si proceduri menite sa obtina un zambet perfect.

Coloratii dentare, obturatii vechi, inestetice, traumatisme mai mici sau mai mari ale structurii dentare sau pierderea unui dinte duc la afectarea aspectului placut al arcadelor dentare. Pentru toate aceste probleme exista solutii:

  • Tratament de albire
  • Fatete dentare
  • Coroane de acoperire ceramice si din zirconiu
  • Restaurari directe in cabinet cu ajutorul compozitelor de ultima generatie
  • Obturatii fizionomice

Procedurile sunt nedureroase si eficiente in redarea unui zambet frumos. Tratamentele efectuate cu scopul imbunatatirii aspectului estetic sunt sigure si nu afecteaza functionalitatea normala a arcadelor dentare. Pacientii vor fi consiliati la prima vizita in cabinet pentru a le intelege cat mai bine dorintele si asteptarile si pentru a le putea oferi solutia cea mai potrivita.

… urmeaza sa fie completat

Ortodontia este o ramura a medicinei dentare care se ocupa cu abnormalitatile de crestere si de dezvoltare ale dintilor si ale suportului osos, reprezentat de maxilar si mandibular.Forma, volumul si pozitia formatiunilor mentionate influenteaza decisiv tratamentul ortodontic.

Tratamentul ortodontic influenteaza echilibrul fetei, armonia profilului, masticatia corecta dar si zambetul.

Cele mai multe anomalii dento-maxilare sunt mostenite.Exemple ale acestor anomalii genetice sunt: inghesuirile dentare, spatierile, dintii supranumerari, anodontiile(lipsa formarii mugurilor dentari),anomalii de crestere ale maxilarelor. Exista si malocluzii cauzate de obiceiuri vicioase, cum ar fi sugerea degetului,introducerea unor obiecte(stilou, creion) in mod constant in cavitatea bucala dar si de probleme dentare,pierderea prematura a dintilor temporar  etc.

Tratamentul ortodontic  are scopul de a alinia dintii si de a realiza o muscatura functionala, corecta. Dintii inghesuiti sunt greu de igienizat iar o malocluzie poate duce pana la  aparitia dificultatii in vorbit si/sau mestecat sau transmiterea unor forte excesive la nivelul suportului osos, cu repercursiuni functionale si estetice.

Este recomandat ca un copil sa se prezinte la un consult de specialitate pana la varsta de 7 ani. Pana la aceasta varsta, copilul prezinta suficienti dinti permanenti in cavitatea bucala pentru ca ortodontul sa poata observa daca exista sau e pe punctul de a se dezvolta o anomalie dento-maxilara. O astfel de afectiune depistata intr-un stadiu precoce , beneficiaza  de o rezolvare mai rapida si mai eficienta a cazului.De aceea, controalele regulate la medical stomatolog ne pot indruma in cel mai scurt timp catre depistarea  si cresterea sanselor de corectare precoce a afectiunii prin manoperele terapeutice adecvate.

Varsta nu este un impediment in aplicarea unui tratament ortodontic.Dintii sanatosi pot fi deplasati la orice varsta.Datorita variatelor tipuri de aparate(mobile si fixe) folosite de medicul ortodont, pacientii pot obtine zambetul mult dorit.Progresul in tehnologia materialelor folosite, permite pacientul sa se prezinte la controale odata la 4-6 saptamani.

Ortodontia se adreseaza tuturor grupelor de varsta, ea fiind menita sa imbunatateasca atat latura estetica cat si cea functionala a pacientilor.Desi nu toate mijloacele terapeutice folosite in cazul copiilor isi gasesc aplicabilitatea la adulti, exista o rezolvare terapeutica pentru fiecare caz in parte

.. urmeaza sa fie completat

Alte specialități stomatologice

ALBIRE DENTARA

ALBIRE DENTARA

BIJUTERII DENTARE - SKYCE

BIJUTERII DENTARE - SKYCE

IMPLANTURI DENTARE

IMPLANTURI DENTARE

Ai nevoie de o programare?

Suna-ne la 021 667 44 52 sau 0726 282 896.